<1--tutaj-- toolbar>

Szczegółowy opis projektu

Prace adaptacyjne - budowlane i inwestycyjne obejmą następujące pomieszczenia w budynku przy ulicy Daszyńskiego 14:

  1. Dobudowa klatki schodowej jako dodatkowy szlak komunikacyjny.
  2. Piwnica: pomieszczenia gospodarcze oraz korytarz zostaną zaadaptowane na potrzeby przygotowalni, magazynów i chłodni oraz pomieszczenia socjalnego dla pracowników.
  3. Parter: dwie sale zostaną zaadaptowane na sale dydaktyczne dla dzieci, pozostałe pomieszczenia gospodarcze zostaną zaadaptowane na potrzeby kuchni oraz zmywalni, łazienki dla dzieci. Korytarz również obejmą prace adaptacyjne.
  4. I Piętro: zostaną zaadaptowane cztery pomieszczenia na sale dydaktyczne, pozostałe pomieszczenia zostaną przystosowane do WC dla dzieci i WC dla dorosłych ogólnie dostępne z kącikiem porządkowym. Korytarz także obejmą prace adaptacyjne.
  5. Klatka schodowa do I piętra zostanie objęta remontem, ponieważ zostanie stworzona strefa ognioodporna.

Inwestycją zostanie objęte 75 procent budynku. II piętro oraz strych nie są objęte pracami adaptacyjnymi - budowlanymi oraz inwestycyjnymi.